VOX-functie babyfoon header

VOX-functie babyfoon

Heb je een digitale babyfoon, dan is de kans groot dat deze een VOX-functie heeft. VOX is de afkorting van ‘Voice Activated Transmission’. Simpel gezegd: je hoort alleen geluid uit de ouder-unit wanneer er op de babykamer ook daadwerkelijk geluid is. De VOX-functie wordt ook wel ‘eco-modus’ of ‘met geluidsactivatie’ genoemd.

Hoe werkt de VOX-functie op een babyfoon?

Een babyfoon zonder VOX-functie heeft de verbinding tussen de ouder-unit en de baby-unit voortdurend open staan. Als je kindje slaapt of gewoon stil is, is dat natuurlijk niet per se nodig. Vandaar dat fabrikanten van babyfoons de VOX-functie hebben bedacht. Daardoor springt de babyfoon pas aan als er ook echt geluid waargenomen wordt in de babykamer.

De gevoeligheid van de VOX-functie kun je vaak zelf instellen. Hoe gevoeliger de VOX-functie, hoe sneller de babyfoon geluid waarneemt en dat laat horen via de ouder-unit. Woon je aan een drukke weg waar veel vrachtverkeer langskomt? Dan is het waarschijnlijk handig om de VOX-functie minder gevoelig in te stellen, zodat je niet iedere vrachtwagen hoort via de babyfoon. Maakt jouw kleine spruit haast geen geluid bij het wakker worden? Dan is een hogere gevoeligheid van de VOX-functie juist wel handig.

Voordelen van een babyfoon met VOX-functie

Een babyfoon met VOX-functie heeft twee grote voordelen: de batterij van de babyfoon gaat langer mee én er wordt minder straling uitgezonden.

VOX-functie is energiebesparend
Door gebruik te maken van de VOX-functie op je babyfoon, gaan de batterijen of de accu langer mee. Deze lopen namelijk sneller leeg als de babyfoon continu aan staat en geluid doorgeeft.

VOX-functie vermindert de straling
Doordat de babyfoon door de VOX-functie niet continu verbinding maakt, komt er ook minder straling vrij. Daardoor kun je babyfoons met VOX-functie rekenen tot de stralingsarme babyfoons.

Beste babyfoons met camera

Ook babyfoons met camera beschikken vaak over een VOX-functie. Wanneer er geluid op de kamer van je kleintje wordt gedetecteerd, schakelt zowel de luidspreker als de camera op de ouder-unit aan. Dat laatste heet ‘beeldactivatie’. Bekijk hieronder de beste babyfoons met camera.

Luvion Easy
 
Luvion Easy

  • Een van de goedkoopste babyfoons met camera
  • Zeer populaire babyfoon onder jonge ouders
  • Compact design

> Meer info

Bekijk bij bol.com
Alecto DVM-200
 
Alecto DVM-200

  • ‘Beste Koop’ door de Consumentenbond (dec. ’19)
  • Camera is op afstand te besturen en zoomen
  • Groot beeldscherm van 4,3 inch

> Meer info

Bekijk bij bol.com
 

Beste babyfoons zonder camera

Hieronder vind je de beste babyfoons met alleen geluid.

Alecto DBX-88 ECO VOX babyfoon
 
Alecto DBX-88 ECO

  • ‘Beste Koop’ door de Consumentenbond (dec. ’19)
  • Zacht geprijsd
  • Goed geluid dankzij DECT-techniek

> Meer info

Bekijk bij bol.com
top