Handige waarschuwingssignalen op je babyfoon

Waarschuwingssignalen babyfoon header

Ongeacht of je een babyfoon met camera of babyfoon zonder camera hebt: iedere babyfoon beschikt standaard over waarschuwingssignalen of geluidssignalen. Welke dit zijn, verschilt per model. Ontdek hier welke waarschuwingssignalen handig zijn.

Soorten waarschuwingssignalen

  • Batterij bijna leeg: bijna alle babyfoons geven een waarschuwingssignaal als de batterij van de ouder-unit of de baby-unit leeg dreigt te raken.
  • Baby-unit staat uit: veel babyfoons geven een melding als de ouder-unit tevergeefs verbinding probeert te maken met de baby-unit, terwijl deze uit staat.
  • Babyfoon buiten bereik: vrijwel iedere babyfoon beschikt over dit signaal. Raak je buiten het bereik van de baby-unit, dan piept de ouder-unit.
  • Kamertemperatuur te laag of te hoog. Er zijn babyfoons die de kamertemperatuur weergeven en bij sommige kun je zelf een minimum- en maximumtemperatuur instellen waarbij je gewaarschuwd wilt worden.
  • Luchtkwaliteit en luchtvochtigheid. Luxere babyfoons laten zien hoe hoog het percentage vocht in de lucht is en wat de luchtkwaliteit op de babykamer is, en kunnen een melding geven als deze buiten de ‘normale’ waarden vallen.
  • Bewegingsdetectie: sommige IP-camera’s die worden gebruikt als babyfoon, kunnen een melding naar je smartphone sturen wanneer er beweging wordt waargenomen.
  • Vieze luier. Geloof het of niet, maar er is zelfs een babyfoon op de markt die een signaal geeft als je baby gepoept heeft: de iBaby M7.

Waarschuwingen als geluidssignaal of als notificatie

Waarschuwingssignalen op babyfoons hebben meestal de vorm van een geluidje of piepje op de ouder-unit. Bij babyfoons die werken met een app is het ook mogelijk een waarschuwingssignaal als notificatie (met of zonder geluid) te ontvangen op je smartphone of tablet.

De toekomst van waarschuwingssignalen op babyfoons

AI (‘artificial intelligence’, Engels voor ‘kunstmatige intelligentie’) neemt de laatste jaren een vlucht – ook bij babyfoons. Er zijn inmiddels al babyfoons op de markt die middels een slimme camera kijken of je kindje per ongeluk met zijn gezicht in het matras ligt, of dat zijn gezicht bedekt is door dekens. Als dat zo is, krijg je direct een melding op je smartphone. Zulke waarschuwingssignalen kunnen natuurlijk het leven van je kleine spruit redden. Steeds meer babyfoons uitgerust met dergelijke slimmigheden en er komen er ongetwijfeld nog veel meer bij.

top