Babyfoon met opnamefunctie header

Babyfoon met opnamefunctie

Zoek je een babyfoon met camera? Dan vind je het misschien ook wel leuk om af en toe foto’s en video’s van je kindje te maken terwijl -ie in z’n bedje ligt. Of misschien wil je gedurende langere tijd video’s opnemen, zodat je later terug kunt kijken of je kleine spruit ’s nachts echt slaapt of ongein aan het uithalen is. In beide gevallen is een babyfoon met opnamefunctie de uitkomst.

Opslaan op een SD-kaartje of in de cloud?

Opnamefunctie op een SD-kaart
Een van de opties als je kiest voor een babyfoon met opnamefunctie, is het opslaan van beelden op een SD-kaart. Kies voor een SD-kaart met veel opslagruimte om langere tijd achter elkaar op te kunnen nemen. De maximale grootte van een SD-kaart is in de meeste gevallen 32 GB, waarmee je ongeveer 5 dagen kunt opnemen. Je kunt de beelden vanaf de SD-kaart later terugzien op bijvoorbeeld je laptop.

Let op: vaak wordt er geen SD-kaartje meegeleverd met de babyfoon, dus die zal je nog los moeten aanschaffen.

Opname-functie in de cloud
Sommige babyfoons bieden een opname-functie waarbij de video’s (en soms ook foto’s) worden opgeslagen in de cloud. Het voordeel hiervan is dat je de beelden altijd en overal kunt bekijken: het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding. Het nadeel is dat je vaak een abonnement nodig hebt om de beelden (voor een langere periode) terug te kunnen kijken.

Aandachtspunten bij de babyfoon opname-functie

  • Vaak moet je voor het opnemen van video in de cloud een abonnement afsluiten. Dit kost maandelijks geld en is daardoor uiteindelijk vaak duurder dan de eenmalige aanschaf van een SD-kaartje.
  • De bewaarduur van opnamen in de cloud verschilt sterk per merk. In sommige gevallen worden de beelden 7 dagen bewaard, in andere gevallen langer of juist korter.
  • Soms wordt er ook een limiet gesteld aan de duur van een videoclip die je kunt opslaan in de cloud.
  • Sommige merken hebben zelf geen cloudopslag, maar bieden de mogelijkheid je opnamen op te slaan in Dropbox, Google Drive of OneDrive.
  • Let ook goed op de manier waarop de makers van je babyfoon-app omgaan met privacy: ga na of je beelden beveiligd worden opgeslagen. Bij gerenommeerde merken wordt hier vaak voldoende aandacht aan besteed, maar bij onbekendere merken laat de privacy soms te wensen over.

Beste babyfoons met opname-functie

We hebben de beste babyfoon met opnamefunctie voor je op een rij gezet, zowel met opslag op een SD-kaartje als in de cloud. Bekijk ze hieronder:


 

top