Babyfoon functies

Babyfoons zijn er in alle soorten en maten. Welke babyfoon past het beste bij jou? Dat hangt af van welke babyfoon functies jij belangrijk vindt. Wil je een babyfoon met camera of misschien zelfs meerdere camera’s? Vind je het fijn om je kindje gerust te stellen via de babyfoon? Wil je dat de babyfoon uitstaat zolang er geen geluid is op de babykamer (de zogenaamde VOX-functie)? Bekijk hieronder welke babyfoon functies er mogelijk zijn. Vaak geldt wel: hoe meer functies, hoe duurder de babyfoon.

Extra functies op babyfoons

Of je nu kiest voor een babyfoon met of zonder camera, er zijn een aantal functies die al dan niet aanwezig zijn. Een simpele babyfoon beschikt bijvoorbeeld alleen over de VOX-functie, terwijl een geavanceerdere babyfoon misschien ook wel een ingebouwde sterrenprojector heeft. Welke opties jij graag terugziet op je babyfoon hangt natuurlijk helemaal af van je eigen wensen. Bekijk hieronder welke babyfoonfuncties er zijn.

Babyfoon uitbreidbaar

Uitbreidbaar met extra units

Wil je je babyfoon uitbreiden met meerdere baby-units? Bij sommige babyfoons, met én zonder camera, is dat een mogelijkheid. Fijn als je meerdere kinderen tegelijk wilt horen of zien.

> Bekijk de beste uitbreidbare babyfoons

VOX-functie babyfoon

VOX-functie

Dankzij de VOX-functie (ook wel ‘ECO-modus’ of ‘geluidsactivatie’ genoemd) op je babyfoon hoor je alleen geluid als je kindje ook daadwerkelijk geluid maakt. Dat scheelt in de batterijduur én het geeft minder straling.

> Bekijk de beste babyfoons met VOX-functie

 
Babyfoon met projector

Sterrenprojector

Wordt jouw kleintje rustig van licht en mooie vormen? Kies dan voor een babyfoon met projector. Dankzij de ingebouwde (meerkleurige) lamp wordt er een rustgevende sterrenhemel op het plafond en de muren geprojecteerd.

> Bekijk de beste babyfoons met projector

Overige functies

Babyfoons beschikken vaak over nog veel meer functies. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Slaapliedjes
  • Temperatuurweergave
  • Nachtlampje
  • Geluidsindicatoren: lampjes die laten zien hoe hard het geluid is
  • Alarmfunctie, bijvoorbeeld als de batterij bijna leeg is

Sommige functies zitten op bijna iedere babyfoon, andere zijn juist wat ‘zeldzamer’. Welke babyfoon functies jij graag wilt, mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen. De regel is vaak wel: des te meer opties, des te duurder de babyfoon.

 

Extra functies op babyfoons met camera

Heb je eenmaal je oog op een babyfoon met camera laten vallen, dan staat je nog een volgende keuze te wachten: welke extra functies wil ik straks gaan gebruiken? Wil je meerdere camera’s kunnen gebruiken op een ouder-unit? Wil je video’s en foto’s kunnen maken? Bekijk hieronder meer informatie.

Babyfoon met 2 of meer camera's

2 of meerdere camera’s

Heb je twee of meer kindjes en wil je ze tegelijkertijd in de gaten kunnen houden, kies dan voor een babyfoon met 2 camera’s. Sommige babyfoons zijn zelfs uitbreidbaar tot 4 camera’s.

> Bekijk de beste babyfoons met 2 camera’s

Babyfoon met opnamefunctie

Opnamefunctie

Heb je twee of meer kindjes en wil je ze tegelijkertijd in de gaten kunnen houden, kies dan voor een babyfoon met 2 camera’s. Sommige babyfoons zijn zelfs uitbreidbaar tot 4 camera’s.

> Bekijk de beste beeldbabyfoons met opnamefunctie

 
Zwarte babyfoon

Zwarte babyfoon

Het design van babyfoons wordt steeds belangrijker. Heb je een industrieel interieur, dan wil je natuurlijk ook een mooie, zwarte babyfoon met camera om je kindje mee in de gaten te houden.

> Bekijk de beste zwarte babyfoons

Overige functies

Er zijn ook extra functies die specifiek zijn voor babyfoons met camera, bijvoorbeeld:

  • Infrarood nachtzicht
  • Bewegingsmelder
  • Zoomfunctie
  • Touchscreen

Welke functies jij handig vindt, hangt natuurlijk helemaal af van jouw persoonlijke wensen zijn. Doe daarom goed onderzoek naar welke babyfoon aan jouw voorkeuren voldoet, zodat je je kleintje straks met een gerust hart in z’n bedje laat slapen.

top